Eriksgården Sjöbo

Femte dödssynden: Bärfrosseri
Var du en av dem som njöt av Hotell Lundias räkbuffé? Eller du hann kanske inte, för att efter jag varit där fick de upphöra med buffén.

Så då förstår du att jag har satt nivån på Eriksgården – det är bara att åka dit och njuta av naturens antioxidenter – utan att skämmas. Varje dag dukar de upp sin bärbuffé (85 kr) på blåbär, hallon och jordgubbar. Toppa dem med grädde, glass, maränger, flarn (överraskande goda) och lite chokladsås så behöver du inte äta mer den dagen. Vill du istället ha lite mer motion än tuggande ger är du välkommen ut på fälten och plocka dina egna jordgubbar.

De har även varm mat, goda mackor (deras räckmacka är smarrig) och kaffe och kakor om du är hungrig. Matsalen är lite för stor för att vara mysig, så paxa gärna en stol på deras uteservering. Personalen är mer än tjänstvillig och berättar gärna om bärodling. I anslutning till restaurangen ligger gårdsbutiken med blandat utbud men framförallt säljer de sina bär och vad man kan göra med dem. Du hittar också Vilhemsdals ostar, korvar, choklad, honung och prylar.

Det är lätt att förledas till femte dödssynden på Eriksgården – ge dig hän!

Anneli

Karta

Pin It on Pinterest