Mårten Pers Källa, Gislöv

Frid för både ögonen och själen
Österlen är galleritätt – inte minst på sommaren – men MårtenPers källa sticker definitivt ut i mängden. Läget strax norr om det gamla fiskeläget Gislövshammar är en attraktion i sig och till det kommer den gamla gårdsmiljön, där Mårten Persson slet med sitt jordbruk för mer än hundra år sedan. Det är han och gårdens vattenrika källa som har fått ge namn åt ”kulturcentret mellan Brantevik och Skillinge”.
Det är nog stillheten och friden som känns både ute och inne som får mig att vilja återvända hit åtminstone en gång varje säsong. Paret Bergström, ättlingar till Mårten Persson, har blivit etablerade gallerister och lyckats få flera välkända konstnärer att ställa ut. Den gamla ladan har blivit teaterscen och där uppträder bland andra den flitiga amatörteatergruppen SommarScen Österlen.
/Marie

 

Karta

Pin It on Pinterest