Konstrundan

Bakom varje gul-röd boll finns en konstnär

I år är det 44 år sedan som Sveriges populäraste kulturevenemang, Konstrundan på Österlen, började. Det var då en grupp konstnärer bestämde sig för att under några dagar öppna sina ateljéer och kanske möta en ny publik. Men ingen av dem anade väl att Österlen skulle invaderas av konstälskare som stressar omkring på vägarna för att hinna med så många upplevelser som möjligt – och samtidigt stöta ihop med vänner och bekanta som också följt de gul-röda vägvisarna.
Jag ser fram emot konstrundan med skräckblandad förtjusning. Jag har mina favoriter som jag vill hälsa på varje år men det gäller att inte tappa geisten när alla andra också verkar vara just där. Bengt Fredriksson, Degeberga, som målar Österlen och Provence i akvarell, var en av grundarna och hans ateljé besöker jag varje år. Han är oerhört produktiv och han berättar gärna om sina verk. Missa inte fikat här – det är Bengts dotter som bakat kakorna (hon driver Ekströms Bageri&Café i Degeberga).
Starta konstrundan med samlingsutställningen i Tjörnedala konsthall i Baskemölla (inträde). Där visas ett verk av var och en av de ca 110 konstnärer som deltar i rundan och de konstverken har man chans att vinna om man köper lotter här eller hos någon av konstnärerna.
Marie

Konstrundan påsken 2014

 

Karta

Pin It on Pinterest