Gröna Butiken på Orelund, Rörum

Mera närodlat kan det inte bli

Jag stretade emot ganska länge – jag tyckte mest det lät som en turistfälla när vännerna berättade om Orelund. Men när vi fick besök av gäster som hade butiken högt upp på sin lista över ställen som vi måste åka till så gav jag upp. Och liksom alla andra så stod jag snart i kö för att köpa jordgubbsvinäger i ”lösvikt”, tomater och ätmogna avokados till lunchsalladen.
Vägen till Gröna butiken på Orelund går förbi odlingarna med hallon, äpplen och päron och de är avgränsade med höga björkridåer. Framme vid ingången är det välkomnande med prunkande blommor och vass på butikstaket.

Man kan ta en fika på terrassen på baksidan och njuta av den milsvida utsikten – och dessutom är butiken öppen året om. En lyx för oss som försökt lära oss leva med att det mesta är stängt när turisterna har åkt hem.
/Marie

Karta

Pin It on Pinterest