Kåsebergaodlingen, Kåseberga

Riktigt ekologiskt

Vi är många som åker den där lilla omvägen för att kunna handla hos Helen Larsson i hennes gårdsbutik utanför Kåseberga. Hon har gjort allvar av allt snack om att kunderna ska få ekologiskt odlade grönsaker, frukt och bär. Allt hon säljer här på gården där hon har vuxit upp är odlat efter den nya konstens regler.
Det är väldigt inspirerande att gå omkring i butiken och välja ut sina egna favoriter bland primörerna – olika potatissorter, jordgubbar, hallon, bönor, paprikor, meloner, gurkor, sallad, örter och olika kryddväxter. Det är också spännande att titta in i det stora växthuset och se hur bland annat tomater och chilifrukter slingrar sig mot taket. Den hemslungade honungen får man inte heller missa och äggen har gårdens höns just värpt.

Kåsebergaodlingen ligger som sagt på vägen ner mot Kåseberga hamn och dit åker vi gärna för den fantastiska utsiktens skull – och för en macka med nystekt sill på. Besöket hos Helen har definitivt satt fart på smaklökarna och aptiten.
/Marie

Karta

Pin It on Pinterest