Ängen där solen alltid lyser

Ett av våra bästa picknick-ställen ligger på kullarna inte långt från Verkeåns mynning. Det blir 180 graders utsikt redan från början – förutom himlen och havet syns hagar, äppleodlingar, hedar och hästar kring Skepparpsgården i Haväng och Brösarps backar på nära håll, liksom Havängsdösen.
Kör väg 9 från Kivik mot Brösarp och sväng till höger (mot havet) vid skylten Klammerbäcksvägen som leder in till Havängs sommarby. Ta första avtagsvägen till vänster och sedan cirka 100 meter till höger där vägen slutar. Genom en grind kommer man ut på ängen där solen (nästan) alltid lyser.
Vandra gärna på leden längs Verkeåns naturreservat mot Christinehofs ekopark. Då kommer man bland annat till Vantalängan, en raststuga med sittplatser både ute och inne. Det ger garanterat ännu fler hisnande intryck.
Marie

 

Karta

Pin It on Pinterest