Börje Olsson Skafferi, Simrishamn

Det här är vårt skafferi

Det var egentligen inte själva delikatessbutiken med de välfyllda glasdiskarna som gjorde oss förälskade i Börjes Skafferi utan deras makalösa lunchbuffé. Vi har nog aldrig smakat godare sallader och pajer – vi gillar den med broccoli och getost bäst. De har alltid några av sina delikatesser på buffébordet så att man ska bli frestad att köpa med sig något hem också. Nu försöker vi planera in våra luncher här när vi ändå är inne i Simrishamn och handlar. Men vi har lärt oss att inte komma vid tolvtiden för då är det nästan alltid fullsatt här. Sortimentet i butiken är en utmaning för oss som gillar god mat. De har hittat leverantörer både från trakten och från andra delar av världen. Och man kan få ihop en hel liten måltid av oljor, ostar, korvar, skinka, choklad, nymalt kaffe, teer, marmelader och kex till hyfsade priser.

Efter 12 år på Österlen är detta fortfarande en av våra absoluta lunchfavoriter.

 

Karta

Pin It on Pinterest