Diverse Saker & Ting Smedstorp

Lågmält namn på butiken som har allt.
Innan man kliver in hos LHM, Lars-Henric Mårtensson, i gamla järnhandeln i Smedstorp måste man faktiskt trycka näsan mot de stora skyltfönstren. Vad har han hittat sedan sist? Jag ger mig ut på en nostalgitripp varje gång för här finns alltid massor med grejer som jag kommer ihåg från min egen uppväxt eller från farmors eller mormors kök och finrum. Senast köpte jag en riktig stekpanna i järn – en sådan måste man ha om fredagsbiffen ska bli perfekt. Det verkar som om de har blivit omoderna för de är svåra att hitta i de fina köksshoparna.
Man ska inte ha bråttom i den här butiken för det tar tid att undersöka allt som står på hyllorna eller ligger i lådorna. Och om man letar efter något som mot förmodan inte finns i lager så ställer LHM mer än gärna upp och försöker fixa fram det. Butiken är öppen alla helgfria lördagar, andra tider efter överenskommelse.
Marie Bosund Hedberg

Karta

Pin It on Pinterest