Fyll utflykten med spänning – Geocaching

Lika bra att erkänna det direkt, jag är ingen utflyktsmänniska, knappt ens med en picknickkorg kan du locka mig. Men jag har faktiskt det senaste året förvånat min omgivning med att föreslå en utflykt eller promenad.

Skillnaden är att jag har upptäckt geocaching! Det gör vilken utflykt som helst till en spännande skattjakt. Idén bakom geocaching är att få upptäcka nya platser. Det är ett personligt tips från någon som vill dela med sig av en plats som både är unik och sevärd. Du söker med hjälp av GPS-koordinater en utlagd gömma, en cache. En cache består av en behållare, den kan vara i olika storlekar, från filmrulle-liten till kakburks-stor, den kan vara med eller utan skatter. När du väl hittat gömman skriver du något i loggboken (ge ditt team ett eget namn), är det en cache med skatter så lägger du något om du tar något. Och du lämnar den som du fann den.
Min debut som geocachare var vid Hallamölla, och nu har det stället en speciell plats i mitt hjärta.

Anneli, team Skånedjävlarna

Pin It on Pinterest