Leif Handlare, Smedstorp

Nostalgisk ögonfröjd

Evalena är tredje generationen handlare i Smedstorp och det är hennes pappa Leif Andersson som fått ge namn åt affären mitt i byn. Den forna ICA-butiken har blivit en efterlängtad närbutik för de som bor i ”Smisstorp”.
Evalena minns hur det såg ut och doftade i en lanthandel förr i världen och nu är hon i full färd med att återskapa en sådan, in i minsta detalj. Inredningen, skyltar och lampor hittar hon i gömmorna – eller på något loppis i trakten. I ett av skyltfönstren bygger hon upp scenerier som speglar en årstid eller en högtid och det verkar bara vara fantasin som sätter gränser. Hon säger att hon vill locka kunderna med lite ögonfröjd.

Det är inte bara byborna som hittat Evalenas affär. Många kör långt för att kunna välja karameller och annat godis styckevis ur glasburkarna som står på trähyllorna bakom disken. Den som valt ut sina söta favoriter får dem med sig i en gammaldags papperspåse.
/Marie

Karta

Pin It on Pinterest