ME Lampdesign, Borrby

Jag noterar att Lampmannens webbplats är borta, det finns risk att han stängt. Jag skall åka till Borrby snarast och kolla. Är det någon som vet vore jag glad om ni mailar mig.

hakan@osterlen.tips
Maj 2017

Lampmannen skapar i gammal stil
I flera år hade jag hört talas om ”Lampmannen på Österlen”, eller ”Lampmannen i Borrby”. Aldrig har jag fått en adress eller ett namn. En dag bestämde jag mig för att ge mig ut och leta. Borrby kan väl inte vara så stort, och mycket riktigt

– på huvudgatan fanns han, granne med den fantastiska trädgården Blå huset.
Mogens Eriksen renoverar gamla lampor och gör nya med egen design i gammal stil. Specialiteten är funkislampor. Man kan bara beundra hantverket, envisheten och troheten gentemot originalen. Det är fint att man fortfarande kan leva på en så pass smal nisch. Oavsett vad man tycker om stilen så är det alltid en upplevelse att besöka en riktigt skicklig hantverkare. Till nästa lägenhet ska vi dit och handla!
I folkmun kommer han nog att vara ”Lampmannen” ett bra tag till….
/Håkan

Karta

Pin It on Pinterest