Möt Medelhavet i Kivik – Eva på Torget

Det är lätt att slinka in till Eva på torget. Om man inte väljer de vanligaste tiderna för lunch eller middag förstås, för då är det oftast fullsatt, både inne i den sparsmakat inredda restaurangen och i de sköna fåtöljerna på utsidan. Jag gillar den avspända stämningen som bland annat innebär att man kan höra Eva röra i grytorna och hennes man Åke småvissla eller ge gästerna de senaste vintipsen från Italien. Menyn har klara influenser från Medelhavet men Eva ger rätterna en personlig twist så att man förstår att man fortfarande befinner sig på Österlen. Hennes lasagne har smaker av närodlade tomater och örtkryddor, den saffransdoftande fisksoppan innehåller många av havets frukter och gratinerad chèvre på skivade äpplen från trakten gör mig glad. Till och med toaletten är en estetisk upplevelse. Och glöm inte att besöka turistbyrån i Kivik som brukar stå på gräsmattan ett olivkast från restaurangen.
/Marie

Karta

Pin It on Pinterest