Sträntemölla Naturreservat

Verkligheten överträffar filmen
De många vattenfallen i Rörums södra å brusar, och backarna, som är rester av inlandsisen, gör det här till en väldigt vacker plats. Det är avkopplande att vandra genom lövskogen bakom den gamla kvarngården och följa naturens växlingar. Vitsippor på våren, sommarens blommor – och svamp på hösten.
Ibland är det svårtillgänglig terräng men det är värt mödan att följa gärdsgården och se hur ån gjort raviner i berget. Och plötsligt är man ute på gröna hagar, Rörums backar. Nu för tiden är Sträntemölla och det lilla huset vid Forsemölla en bit in i skogen också kända för att det var här som Richard Hobert spelade in en del centrala scener för sin film ”Glädjekällan” i början på 1990-talet.

Mellan Rörum och Östra Vemmerlöv

GPS: 55.617906, 14.238220 (parkering)
Marie

Karta

Pin It on Pinterest