Erikshjälpen Tomelilla

Sommarens tillfälliga loppisar i all ära men så skönt det är att slippa hetsen och jakten på det där nu-eller-aldrig-fyndet. På fasta loppisar är det en lunk istället för hets, du får en andra, tredje, fjärde, femte… faktiskt en chans varje gång det är öppet. Till Erikshjälpen i Tomelilla kommer du antingen en kvart innan affären öppnar eller en kvart efter. Det är lite pest eller kolera för loppisfreaken, antingen köar du och stressar upp dig eller kommer senare med risk att just ditt fynd är borta. En bra fast loppis är den som har omsättning på sina varor, det får inte lukta för sunkigt eller vara för skitigt. Du ska inte vara rädd för att ta i grejorna. Erikshjälpen är ett sådant ställe, dock med risk att butiken nästan töms under sommaren när vårrensningen är över och besökarna är många. Men det är här vi har gjort våra bästa fynd, senast en 60-talsklänning som Camilla Thulin skulle blivit avundsjuk på. Förutom en mindre klädavdelning finns det en hel del möbler, bokavdelningen är stor och småpynthyllorna välfyllda. Finns det personal på plats öppnas även källarförrådet. Men de två hatthyllorna från 40-talet är inte kvar, dem köpte jag i somras för 10 kronor styck.

Anneli

Shoppa med gott samvete Butiken drivs av Pingstkyrkan i Tomelilla och Erikshjälpen Butiken. Hela överskottet går till sociala och humanitära insatser i Sverige och utomlands.

Karta

Pin It on Pinterest