Mandelmanns Trädgårdar, Rörum

Grisar, lök, blommor och espresso – allt i en njutbar blandning

Mandelmanns har utvecklats sedan första gången vi besökte dem för sådär tio år sedan. Från ekologiska pionjärer till tv- kändisar, från odlare till plantskola. De har gett ekologiska odlare och trädgårdsentusiaster två nya ansikten.

Då liksom nu är det en stor njutning att strosa i deras stora visningsträdgård, allt är så imponerande, den är så vacker, så välplanerad – jag blir tagen av all härlighet. Det gäller dock att inte drabbas av komplex för sin egen täppa… Att ka här kan bli ett projekt; först ska du välja bland alla smarrigheterna, efter det ska du välja var du ska inta dem; vad blir bäst idag, stolen under trädet, bänken mitt i trädgården eller under glastaket i växhuset?

Varningsflagga för till- och frånvägen. Den korkar lätt igen av strömmen av bilar under semestern.

OBS!! 

Efter TV succén är nyheten att man måste boka en tid för besöket. Detta gör man på Mandelmanns webbplats!  Klok idé, det har stundtals varit kaotiskt. Du måste vara ute i väldigt god tid innan. Platserna tar snabbt slut.

Anneli Dennersten

Karta

Pin It on Pinterest