Herdevandring, Kåseberga

Uppdatering Augusti 2020 

Jag är inte helt säker om denna aktiviteten fungerar fortfarande. Var snäll och maila mig med info: hakan@osterlen.tips

 

Jag ska bli herde när jag blir stor!

Jag och min fru är löjligt förtjusta i aktiviteter som involverar djur, det ger det där lilla extra allt. Förra sommaren besökte vi Linas och Binas i Sillaröd och åkte ut på en fårsafari i Onslunda – en upplevelse med både en massa bäää och bizz.

Av en händelse hamnade jag på herdevandring på Kåseberga backar. En fantastisk upplevelse för alla sinnen som du måste unna dig! Man får följa med Ingela upp på de magiskt vackra backarna vid Ales Stenar – havet ligger nedanför. Hon berättar om vallhundarna och visar hur vallning går till. Det är helt otroligt, jag är så imponerad! Ingela styr hundarna med en visselpipa med en otrolig precision. Du får dessutom veta allt om fårskötsel, vallhundar och allt annat du behöver veta för att bli fåraherde.

Kombineras bäst med ett besök i Kåseberga, och du kommer att gå förbi Ales Stenar under herdevandringen. Glöm inte att köpa grönsaker på Kåsebergaodlingen på vägen dit.

 

Karta

Pin It on Pinterest