Frusen Glädje, Löderup

Nu är jag lycksalig!

Nu kan alla glassnördar sluta leta efter Den Perfekta Glassen – jag har hittat den. Strax norr om Löderup hittar du Frusen Glädje som är mitt nya glass-mecka. Det är Örum119 på Österlen som har byggt ännu ett hus (förra nybygget huserar Blå Spaden) och där hittar du Frusen Glädje – det kan vara Världens Godaste Glass.

Glassmakarna Frida, Elin och Elin som står bakom Frusen Glädje har varit ihärdiga av att hitta de bästa råvarorna. Chokladen är från Österlenchoklad, mjölken från Vitaby Kyrkby Mejeri, lakritsen kommer från Kolsvart och hasselnötter från Piemonte. Resultatet har blivit en alldeles unik glass med mycket smak. Mina smaklökar jublar.

Här finns smaker för alla och även för mig med mjölkallergi (sex av smakerna kunde jag slicka i mig – paradiskänsla). För traditionalisten finns choklad, vanilj, hallon och jordgubb. Salt, karamell, olivolja och rostad mandel för de mer äventyrliga.

Välkommen till ett fruset himmelrike.

 

Karta

Pin It on Pinterest