Ales Stenar, Kåseberga

Ales Stenar är en fornlämning strax ovanför Kåseberga av typen skeppssättning. Läs mer om den på Wikipedia

Jag bor på Österlen och har därför varit vid Ales Stenar ett 10 tal gånger när jag visat runt vänner på Österlen. Problemet med stenarna är att de är på tok för populära, 800 000 besökte dem förra året. De första gångerna lämnade de mig oberörd. Det är svårt att få en känsla för dem när det är 2 busslaster tyska pensionärer och 50 skrikande barn.

En duggig höstdag gick jag upp där och var själv med stenarna. Det var en helt fantastisk upplevelse, det är en vacker och magisk plats. Man förstår precis varför de lade skeppsättningen just där. Så definitiva rådet är undvik säsongen eller hitta udda tider. Då blir det en stor upplevelse. Ta gärna med en picknick.

Karta

Pin It on Pinterest